Φωτογραφίες ταυτότητας

Στο ektiposeto έχουμε την εμπειρία αλλά και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να τραβήξουμε την ιδανική φωτογραφία για την ταυτότητα σας (Φωτογραφίες Ταυτότητας (ΕΛ) και Ομογενών). Η κάθε φωτογραφία δεν είναι τυχαία και πρέπει να πληρεί κάποιες προϋποθέσεις.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω τηλεφώνου ή να έρθετε απευθείας στο κατάστημα μας στην Σιβιτανίδου 34, Καλλιθέα.
Δείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά για να μην έχετε πρόβλημα με την αίτηση για το διαβατήριο σας.

1/ Η φωτογραφία θα πρέπει να είναι πρόσφατη.
2/ Οι διαστάσεις της φωτογραφίας είναι 40mm X 60mm και θα πρέπει να έχει εμφανιστεί με χημικό τρόπο σε φωτογραφικό χαρτί υψηλής ποιότητας και όχι σε κοινό χαρτί με κοινούς εκτυπωτές.
3/ Για τη φωτογραφία θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο μετωπικός τύπος εικόνας. Η περιστροφή της κεφαλής θα πρέπει να είναι λιγότερο από +/- 5 βαθμούς από το κέντρο σε κάθε κατεύθυνση (επάνω ή κάτω, αριστερά ή δεξιά).
4/ Οι ώμοι θα πρέπει να είναι ευθυγραμμισμένοι στην εικόνα.
5/ Η έκφραση θα πρέπει να είναι ουδέτερη (χωρίς χαμόγελο), με τα δύο μάτια κανονικά ανοιχτά και το στόμα κλειστό.
6/ Ο εικονιζόμενος θα πρέπει να είναι αποκλειστικά μόνος, χωρίς να εμφανίζονται πλάτες καρεκλών, παιχνίδια ή άλλα πρόσωπα.
7/ Το φόντο θα πρέπει να είναι ομοιόμορφο ή με ομοιογενή χρωματισμό, με απαλές διακυμάνσεις φωτεινότητας προς μια μόνο κατεύθυνση. Απαιτείται φόντο ελαφρού χρώματος, κατά προτίμηση λευκό ή πολύ ανοιχτό γρι (μέχρι 5%).
8/ Το όριο κεφαλιού - φόντου θα πρέπει να είναι εντελώς ευκρινές σε ολόκληρο το αντικείμενο. Δεν πρέπει να φαίνονται καθόλου σκιές στο φόντο του προσώπου. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν σκοτεινές σκιές στα μάτια λόγω των φρυδιών. Η ίριδα και η κόρη των ματιών πρέπει να είναι ευκρινώς ορατή.
9/ Ολόκληρη η περιοχή του προσώπου θα πρέπει να είναι σαφώς ορατή και χωρίς σκιές. Στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν πέπλα, μαντίλια ή καπέλα θα πρέπει να αφαιρούνται. Σε περιπτώσεις που αυτά δεν μπορούν να αφαιρεθούν για θρησκευτικούς λόγους, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι τα καλύμματα δεν κρύβουν οποιαδήποτε χαρακτηριστικά του προσώπου και δε δημιουργούν κάποια σκιά. Εάν το άτομο φοράει συνήθως γυαλιά, τότε θα πρέπει να τα φοράει και όταν φωτογραφηθεί. Τα γυαλιά θα πρέπει να είναι καθαρά και διαφανή, ώστε η κόρη και η ίριδα των ματιών να είναι σαφώς ορατές.
10/ Ο φωτισμός του εικονιζόμενου και του σκηνικού θα πρέπει να διαχέεται ομοιόμορφα σε κάθε πλευρά του προσώπου από πάνω έως κάτω. Επίσης, ο φωτισμός θα πρέπει να παράγει μια εικόνα προσώπου με φυσικούς τόνους σάρκας. Το φαινόμενο «κόκκινα μάτια» δεν είναι επιτρεπτό.
11/ Η εικόνα του εμφανιζόμενου ατόμου, από την βάση των ώμων μέχρι την κορυφή των μαλλιών, θα πρέπει να καλύπτει το 70-75% της φωτογραφίας. Ειδικότερα, η απόσταση από το πιγούνι μέχρι την κορυφή του μετώπου θα πρέπει να είναι το 50-60% της φωτογραφίας.